WhatsApp İletişim

aldatildiktan sonraki psikolojik surec

     Çoğu insan sadakatsizliği en büyük ihanetler arasına koyar. Bir kere aldatıldıysanız zaten bu artık sizin için korkuya dönüşmüştür. Fakat aldatıldığınızda onu affetmeye ve ilişkinize devam etmeye karar verseniz bile, bir süre uykularınızı bölen rüyalarla mücadele ettiğiniz, her konu dışı tartışmanızda aldatılma konusuna döndüğünüz bir ilişki sizi bekliyor olacak. Yani aldatan tarafın her bir yanlışında, yanlışlar gözünüzde fazlasıyla büyüyecek. Dolayısıyla günden güne büyüyen sorunlar da ilişkiye eklenecek ve sadakatsizlik problemini çözmek pek de kolay olmayacak.

   Partnerinizin başka biriyle birlikte olduğu, konuştuğu ya da ona flört ettiği düşüncesi, silinmesi neredeyse imkansız olan baskın bir görseldir. Zihniniz, özellikle de işler iyi gitmediğinde bu görseli tekrar tekrar oynatacaktır. Ve onu aklınızdan atmak için baya bir çaba harcaması gerekecek. Ama burada bir hataya düşmemeniz için size bir uyarı yapıyorum: Hayal ettiğiniz şey ile gerçekte olan aslında bambaşka olabilir. Beyniniz yaşadığınız travmadan dolayı olayları zihninizde abartabilir. Yani beyniniz size aşırı abartılmış bir filmin fragmanını izletiyor olabilir. Bu yüzden olayı hayal etmeye ya da düşünmeye çalışmayın.

  Eğer ilişkinize devam etme kararı verirseniz; partnerinize yeniden bağlandıkça ve daha güçlü bir yakınlık yarattıkça bu fragman yavaş yavaş zihninizden kaybolacak. Amacınız yaşananları unutup önünüze bakmak da olsa çoğu çift oraya ulaşmakta zorluk çekiyor. Çünkü aldatmanın neden yaşandığı konusu pek anlaşılamıyor.

   Eğer neden aldatıldığınızı bilmezseniz, bunun nedenini kendinizde aramaya başlarsınız. Düşüncelerinizin en derininde, yeterli olmadığınız için partnerinizin sizi aldattığına inanırsınız. Yani kendinizde bir sorun var gibi düşünürsünüz. Örneğin; yeterince çekici olmadığınız, yeterince zayıf olmadığınız, yeterince cinsel tatmin veremediğiniz gibi şeyleri düşünürsünüz. Fakat böyle düşünmek aldatılan kişi için büyük bir yanlıştır. Eğer aldatma davranışını kişiselleştirirseniz bunun size verdiği zararı da büyütmüş olursunuz. Aldatılan insanlar genelde sorunu kendilerinde aradıkları için aldatılma yaşayan kişilerin iyileşmesi zor olabilir. Bu yüzden neden aldatılma yaşadığınız sorusunun cevabını kendinizde aramayın. Sorun sizde değil, sorun aldatan kişinin kendisinde!



Lütfen Bekleyin