WhatsApp İletişim

depresyon hakkinda bilinen 5 yanlis bilgi
DEPRESYON HAKKINDA BİLİNEN 5 YANLIŞ BİLGİ

Antidepresanlar ile ün kazanan Depresyon hastalığının psikoloji bilimindeki ismi Majör Depresyondur. Sanırım depresyon demesi daha kolay olduğu için insanlar halk dilinde bunu yaygınlaştırmışlar. Halk dili demişken kulaktan kulağa oyunu gibi birçok konuda fazlaca yanlış bilgi halk arasında dolaşır. E psikoloji bilimi de bundan nasibini almış.

İnternet aracılığıyla doğru bilgiye ulaşsak da yine de toplumda yer alan yanlış bilgiler geçerliliğini koruyor. İnternet aracılığıyla ulaştığımız bilgiler sayesinde kendimize tanı koymak gibi ciddi bir yanlışa yenilsek de internet gerçekten bilgi edinme konusunda faydalı. Durum böyle olunca ben de biraz bilgilenmek için toplumda depresyon ile ilgili yanlış bilinen bazı bilgileri toparladım. Bakalım sen bunları doğru biliyor musun?

DEPRESYONDAKİ İNSANLAR YALNIZDIR!

Bilinenin aksine sosyal çevresi çok iyi olan insanlar da depresyona girebilir. Kişi ani başlayan depresif belirtiler sonrasında sosyal ortamından kendini çeker.

DEPRESYON SADECE ÜZGÜN OLMAKTIR!

Birisi üzgün olduğunda hemen depresyonda mısın diye bir soru yöneltiriz. Fakat depresyon sadece üzgün olmayı barındırmaz. Hayattan alınan zevkin azalması ya da yok olması sonucu ortaya çıkan duygulardan bir tanesidir. Bu duyguya umutsuzluk, öfke, asosyalizasyon, uyku problemleri, iştah sorunları gibi belirtiler de eşlik edebilir.

ANTİDEPRESANLAR İŞE YARAMAZ!

Yapılan çalışmalar sonucunda antidepresanların %66 oranında tedavi ettiği görülmüştür. Fakat kesin sonuç almak için psikoterapiyle beraber ilaç kullanımı gerekir.

DEPRESYONDAKİ İNSANLARIN SADECE SOSYALLEŞMESİ VE DIŞARI ÇIKMASI GEREKİYOR!

Depresyon problemi çok boyutlu bir problem olduğu için kişinin hayatının büyük bir kısmını kapsar. Sadece dışarı çıkmakla sorun çözülmez.

SADECE KADINLAR DEPRESYONA GİRER!

Yapılan çalışmalar sonucunda erkeklerin de depresyona girme oranının kadınlarınkine yakın olduğu ifade edilmiştir. Aynı zamanda erkek depresyonlarında kadınlara göre daha çok intihar vakalarıyla karşılaşılmaktadır.


Lütfen Bekleyin