WhatsApp İletişim

olumsuz kisiler arasinda pozitif kalabilmek icin 7 adim


Merhaba, bu blog yazısını okurken sana dinlemeni önerdiğim bir parça var. Eğer bu yazımı bahsettiğim parçayla birlikte okursan senin için daha etkili olacak. Parçanın adı: ‘‘Daydreaming - Luke Faulkner’’. Şimdi yazıma geçebilirim.

Negatif insanlar etrafında pozitif kalmanın ne kadar zor olduğunu çoğumuz biliriz. Olumsuzluk bir çeşit soğuk algınlığı gibidir. Oldukça bulaşıcıdır ve eğer uzun süre olumsuz ortamda kalırsanız, olumsuz düşünceyi içselleştirmeye eğilimli hale gelirsiniz (Güçlü pozitif insanlar dışında tabi). Bir de bunlara hayattaki olumsuzluklar eklenince depresif olmaya çok yaklaşmışsınız demektir.

Çevrenizde ne kadar olumsuz insanlar olursa olsun, ne kadar olumsuzluklar yaşarsanız yaşayın tüm bunlara rağmen pozitif kalabileceğiniz 7 ipucu vereceğim. Hadi başlayalım:

1- TETİKLEYİCİLERE DİKKAT EDİN

Biri veya bir şey sizi olumsuz bir şekilde etkiliyorsa, bunun neden böyle hissettirdiğini anlamak için biraz kendinize zaman ayırın. Kendi tetikleyicilerinizi bulmak önemlidir çünkü bunlar uyarı işaretleridir. Durumun sizin için ne kadar ciddi olduğunu bu şekilde belirleyebilirsiniz. Bazen olumsuz durumlar, hayatınızın büyük bir çoğunluğunu etkileyebilir. Bir de bu olumsuz durumlara çevrenizdeki negatif insanlar eklenince işler daha da olumsuz hale gidebilir. Bu yüzden negatif insanlardan kendinizi elinizden geldiğince uzak tutmak en iyisidir.

2- NEGATİF İNSANLARA BUNU AÇIKLAYIN

Eğer yakın çevrenizde de olumsuz insanlar varsa onları çevrenizden uzaklaştırmak gibi bir durum uygun olmayabilir. Bu yüzden durumu onlara açıklamaya çalışın. Onların hissettirdiği olumsuz cümleleri yakalayın ve geri bildirim şeklinde onlara söyleyin. Bu olumsuz düşünceleri düşünmenin hiçbir katkısının olmadığını da aktarın.

3- HAYATINIZDAKİ TÜM İYİ ŞEYLERİ DÜŞÜNÜN

Olumsuz düşüncelerle savaşmanın iyi bir yolu, iyi şeyler hakkında düşünmektir.

Kendinizi harika hissettiren şeyleri hatırlayın. Belki bu aileniz, evcil hayvanlarınız veya evinizin rahatlığıdır.

Bunlar sizi olumsuzluktan çıkaracak şeylerdir. Bu yüzden şu anda minnettar olduğunuz 5 şeyi düşünün.

Bu nefes almak kadar basit bir şey olabilir. Hatta sizi sakinleştirmek için bazı nefes teknikleri de uygulayabilirsiniz.

Olumsuzluk, olumlu olmaktan çok daha kolaydır. İyi ve rahat bir zihne sahip olmak biraz daha fazla çaba gerektirir, ancak kesinlikle imkansız değildir.

4- SINIRLARI BELİRLE

Negatif insanlar mutlu insanlardan beslenirler. Başkalarına ve kendi mutluluklarına çok değer vermek, sizi gerçekten mutlu bir insan yapan şeydir. Ancak, kendi hayatları hakkında çok iyi hissetmeyen insanlar, sizinkinden neşe duymaya çalışacaklardır.

Trolls filminde bu çok güzel anlatılır. Troller doğal olarak mutludurlar ve Bergenler onları bir anlığına bu mutluluğu hissetmek için yemek isterler. Sınırları belirlemek, tahammül etmeyeceğiniz bir şeye çizgi çekmenin en iyi yollarından biridir.

İlk başta zordur ve özellikle zor bir insanla uğraşıyorsanız imkansız görünebilir. Ancak, negatif insanların ne kadar ileri gidebileceklerini bilmelerinin tek yolu sınır koymaktır.

5- OLUMSUZ ENERJİNİZİ ATIN

Başkalarının duygularını aldığınızı ve başkalarından güçlü bir şekilde olumsuzluk hissettiğinizi fark ederseniz, olumsuz enerjinizi atmak her şeyden ayrılmanıza izin verecektir.

İşte olumsuz enerjinizi atmanın yolları: - Gözlerini kapat (eğer yapabilirsen)

- Ayaklarınızı sıkıca yere koyun

- Derin nefes al

- Ne duyduğunu düşün

- Ne koktuğunu düşün

- İyi düşünceler için nefes alın ve kötü olanları nefes verin

6- OLUMSUZ KONUŞMALARDAN DOLAYI GARDIINIZI DÜŞÜRMEYİN

Başkalarıyla aynı fikirde olmasanız bile, başkalarının söylediklerine uymanın genellikle çok daha kolay olduğunu biliyorum. Konuşmak ve onlara yanıldıklarını söylemek her zaman en iyi seçenek değildir.

Rahatsız edici bir çatışmaya neden olabilir. Ancak, o kişinin sizinle olumsuz konuşmasına izin vermeye başladığınızda, bunun kabul edilebilir olduğunu düşüneceklerdir. Ve elbette, bazen adil olmayan bir şeyden şikayet etmek kabul edilebilir. Fakat her şeyde olumsuzluk aramak bizi etkileyecektir. Bu yüzden tüm olumsuz konuşmalara teslim olmayın.

Bazen olumsuz bir insanın ihtiyacı olan tek şey, olumlu düşünceleri görebilmesi veya olumlu düşüncelerine ışık tutulmasıdır. Görmek istiyorlarsa aslında onlar için faydalı olabilir. Olumsuz konuşmaya boyun eğmekten kaçınmak, kendi düşüncelerinizi olumlu tutmanıza yardımcı olur çünkü bu sayede olumsuz düşüncelerin zihninize yerleşmemesini sağlıyorsunuz.

7- HAYATI BİR ÖĞRENME YERİ OLARAK GÖRÜN

Nasıl baktığınıza bağlı olarak, hayattaki her şey bir öğrenme fırsatı olabilir. Şu anda içinde bulunduğunuz duygu değişecek. Ne olursa olsun değişecek. Uzun sürmeyecek. Bugün sizi rahatsız eden şey, bundan 3 ay sonra uzak bir anı olacak. Yani bunu aklınızda tutarak, şu andan itibaren nasıl öğreti alabileceğinizi düşünün. Bu kişi size ne öğretiyor? Bu durumu bir öğrenme eğrisi olarak düşünmek, ona bakış açınızı değiştirebilir ve bu da süreç boyunca pozitif kalmanızı sağlayabilir.



Hayatınızı pozitif kalarak geçirmek sizin elinizde. Tüm hayatınıza nasıl bakacağınıza göre hayatınız değişiyor. Bu yüzden sadece bakış açını yönlendir ve harekete geç…



Lütfen Bekleyin