WhatsApp İletişim

ozguven eksikliginden kurtulmanin yollari

Düşük özgüven, kendinizi yetersiz, kabul edilemez, değersiz, sevimsiz olarak görmenize neden olur. Bu inançlar, davranışlarımızı ve tercihlerimizi etkileyen olumsuz, özeleştirel düşünceler yaratır ve genellikle öz saygınızı daha da düşürür. Farkındalık araçlarını kullanarak, geçmişin olumsuz etkisi olmadan ve her zaman bir seçeneğinizin olduğunun farkında olarak durumlara, diğer insanlara ve kendinize objektif bir şekilde bakmayı öğrenebilirsiniz.

Anı Yaşayın

Ana odaklandığınızda, eylemlerinizi bilinçli ve akıllıca, geçmişinizin acılarından etkilenmeden ve gelecekle ilgili endişelerden kayıtsız olarak yaşayabilirsiniz.

Farkındalık Geliştirin

Farkında olduğumuzda, duygularımızla eylemlerimiz arasında bir ilişki yaratarak kendi korkularımıza nasıl tepki verdiğimizi anlayabiliriz. Daha sonra daha sağlıklı bir şekilde yanıt vermeyi seçebiliriz.

Duygularınızı Yazın

Düşüncelerimizin ve duygularımızın çoğu bilinçaltı zihnimizde bulunur ve yazmak onları farkındalık seviyesine getirmeye yardımcı olabilir. Hissetme ve düşünme şeklimiz hakkında yazmak, kendimiz hakkındaki olumsuz fikirleri gerçekte kim olduğumuz gerçeğinden ayırmaya yardımcı olabilir.

Yargılayıcı Olmayın

Hayatımıza yargılamadan yaklaştığımızda, kendimizi, deneyimlerimizi, başarısızlıklarımızı, başarılarımızı ve diğer insanları oldukları gibi, ne iyi ne de kötü, gurur ve utanç olmadan kabul ederiz.

Kendinize Bağlı Kalın

Kendiniz için yaşamak; kendi ihtiyaçlarınızı es geçerek başkalarını memnun etmeye çalışmanızı sağlayan otomatik düşüncelerinizi ve davranışlarınızı durdurmanıza olanak tanıyarak kendinizle bir bağlantı duygusu geliştirmenize ve insanları memnun etme yollarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Meditasyon Yapın

Meditasyon, zihninizde birbiriyle yarışan düşünceleri bir kenara koymanızı sağlar. Bu düşüncelerin, duyguların ve inançların geçici olduğunu size kabul ettirir. Bu yüzden durgun olmak için her gün birkaç dakikanızı ayırın, nefesinize odaklanın ve endişelerinizin bulutlar gibi uzaklaşmasını izleyin.

Hayata Yeni Bir Zihinle Bakın

Hayata geçmiş yaşantınızdan bağımsızlaşarak bakmaya çalışıp yeni bir zihne sahip olduğunuzda; olaylara, onları ilk kez görüyormuşsunuz gibi açıklıkla, hevesle ve beklentiden bağımsız olarak bakarsınız. Aynı eski davranış kalıplarıyla otomatik olarak yanıt vermek yerine, olayları yeni bir ışık altında görebilirsiniz.

Kendinize Şefkat Gösterin

Sevgiyi herkes kadar hak ediyorsunuz. Kendinize şefkat, basitçe kendinize ihtiyacınız olan sevgi, güvenlik ve kabulü sağlamak anlamına gelir. Son olarak: Olmak istediğiniz kişi için hayal kurun ve harekete geçin! Bir adım atmak özgüveninizi tazeleyecektir.


Lütfen Bekleyin