WhatsApp İletişim

cekici olmak icin 5 ipucu

Bu blog yazısını okurken sana destek olması amacıyla ‘Faulkner- New Beginning’ parçasını dinleyebilirsin. Klasik müzik sevmiyorsan pek hoşlanmayacağını da belirteyim. Ama klasik müziğin psikolojiye iyi geldiğini bilmelisin.

Her insanın farklı çekim alanları olduğu için çekicilik kişiye özel bir durumdur. Fakat bu çekim alanlarını bazı kişilik özellikleri ile geliştirmek de mümkün. Bu yüzden bu blog yazısında sana nasıl çekici olabileceğin ile ilgili birkaç ipucu veriyor olacağım. Hazırsan başlayalım.

1- YETERLİLİK

Öncelikle yeterli olmaktan kastımızı açıklayalım. Yeterlilik, kişinin kendi sorunlarına, kendi mücadele yöntemleri ile yetebilmesini ifade etmektedir. Bu da sorunlar karşısında problemleri çözme yeteneğini ifade eder. Yani problem çözme yeteneğini arttırırsak seni çekici bir hale getirebiliriz.

Bazen çözemeyeceğin sorunlar da olabilir. Bu durumlar karşısında yetersiz kaldığını hissetsen de sorunların üstesinden geleceğine olan inancını yitirmemeye çalış. Bu sana güç verecek. Belki yine sorunu çözemeyeceksin ama sorunu kabullenip o sorunla yaşamaya kolay adapte olacağından bu seni daha da güçlü gösterecek. Unutma hızlı uyum sağlamak, zekanın bir belirtisidir.

Güçlü ve yeterli insan olmak zordur ama bunu başardığında çevrendeki insanların da senin etrafına toplandığını hissedeceksin. Çünkü güç içgüdüsel olarak çekicidir ve güçlü kişilerin çevresinde çekim alanları oluşur.

2- SOĞUKKANLILIK

Soğukkanlılık seni çekici yapacak bir diğer özelliktir. Bu özellik kadın ve erkeğe farklı hava katabilir. Bu yüzden çekici kişilik özellikleri arasındadır. Soğukkanlı olmayı mesafeli olmak ile karıştırmamak gerekir. Örneğin; çevrendeki birisinin elindeki bardağı düşürüp kırması karşısında senin sakin kalıp sorunu çözer nitelikteki yaklaşımın seni soğukkanlı yapar.

Bu küçük örnekte de karşımıza çıkan davranış modelinde panik yapmadan çözüm odaklı olunması aslında soğukkanlılığın temelidir ve oldukça etkilidir.

3- KENDİNE ÖZGÜ BİR STİLİN OLSUN

Stil meselesi kişiden kişiye değişen oldukça farklı bir alan olsa da insanlar ne giyildiğine fazlasıyla dikkat ediyor olabilirler. Bu yüzden senin de kendine özgü bir stilin olması seni çekici yapacaktır. Popüler olan daima doğru ve çekici olan değildir. Bu yüzden kendi stilini oluşturmak sana farklılık katacak ve zamanla görsel zevkini geliştirecek. İlk başta zorlansan da kendi stilin için mücadele ediyor olmak daima seni geliştirecek.

4- NASIL DAVRANACAĞINI BİLMEK

Kendi davranışlarımızı kontrol etmek bazılarımızın fazlasıyla yaptığı, bazılarımızın ise hiç yapmadığı bir kontrol mekanizmasıdır. Fakat bunun ortasını bulmak kurtarıcı olacaktır. Çünkü bazen ortamda uygun olmayan davranışlar sergilersek hem kendimizin hem de çevremizin tepkisini alırız.

Bu yüzden hangi ortamda nasıl davranacağımızı öncesinde düşünerek ona göre bir model izlemek seni çekici yapabilir. Ama bunun üzerine çok fazla düşünme çünkü o ortama girdiğinde kendini kasabilirsin.

Saygılı ve kibar olmak her ortamda istenen özelliklerdendir. Bu yüzden hangi ortama girersen gir bu iki özelliği korumaya çalış. Fakat bunları yaparken de doğal olmaya ve bu iki özelliği içselleştirmeyi unutma. Kültürün saygında saklıdır. Bu yüzden her düşünceye olan saygını dile getir.

5- KENDİNE ÖZGÜ BİR DÜNYAN OLSUN

Kişinin kendine ait, gizli kalmış özelliklerinin olması yani aslında kişide bir gizemin olması kişiyi çekici kılan faktörlerdendir. Ama buradaki önemli olan nokta kişinin bu gizemi karşı tarafın gözüne sokmaya çalışmamasıdır. Karşı taraf bunu kendi keşfettiğinde bu durumdan çok daha fazla etkilenir. Örneğin bir yardım kuruluşunda gönüllü çalıştığını ve karşı tarafın bunu rastgele öğrendiğini düşün. Bu durumda sen onun gözünde saygın ve çekici hale geliyor olacaksın.


Bu saydığım 5 özellik dışında çekici yapan birçok faktör de olabilir çünkü her insana çekici gelen şeyler değişkenlik gösterir.  Son olarak bu özellikleri uygularken kendin olmayı, yani kendinden de bir şeyler katmayı ihmal etme.

Başka bir yazımda görüşmek üzere. Bu arada parçayı beğendin mi? (Fikrini instagram üzerinden benimle paylaşabilirsin) 😊


Lütfen Bekleyin