WhatsApp İletişim

gercekten bu hayatta ne istedigini bulmak icin kendine sorman gereken 7 soru

GERÇEKTEN HAYATINDA NE İSTEDİĞİNİ BİLMEK İÇİN SORMAN GEREKEN 7 SORU

Hayalindeki hayatı daha hızlı anlamak için gerçekten ne istediğini bulmana yardımcı olabilecek bu yedi güçlü soruyla ilgili daha fazla ayrıntıya girmeden önce, önemli bir bilgiyi açıklamama izin ver.

Ne istediğini gerçekten bulmak için, çoğunlukla NE'yi aramak yeterli değildir, aynı zamanda NEDEN bunu istediğini de bulman gerekir! NEDEN ile ilgili soru, gerçek arzumuzun genellikle nerede ortaya çıktığıdır.

Örneğin, serbest meslek sahibi olma ve kendi işini kurma arzusuyla bana gelen bir danışanım vardı. Şu anki işi uzun zamandır onun büyük hayali olmuştu ve bu seansından birkaç ay önce terfi etmişti. Hayalindeki iş hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalıştım ve bunu gerçekten düşünmediğini çabucak anladım. Biraz daha derine inmek ve onu NEDEN bunu istediğine dair sorgulamak zorunda kaldım.

İstediği kendi işini kurmak değildi. Gerçek istediğinin gününü organize etmek için daha fazla zaman ve özgürlük olduğu ve gerçek sebebinin daha sık görmek istediği iki küçük çocuğu olduğu ortaya çıktı. Bu bilgi sayesinde gerçekten istediği şeyi çok daha kolay bulabildik.

Bugün hala eski işinde ve her zamankinden daha mutlu. Tek istediği, çocukları için daha fazla zamana sahip olmak ve evden çalışmaktı. Şimdi daha esnek çalışma saatleri sayesinde her ikisine de sahip olabildi. Bu hikaye, gerçek arzunu ararken NEDENİNİ sorgulamanın ne kadar önemli olduğunu kesinlikle gösterecektir. Ama şimdi hayatta gerçekten ne istediğini bulmana yardımcı olabilecek yedi soruya bir göz atalım.


SORU 1- SEVDİĞİN BİRİSİNİN HAYATINDA NE OLMASINI DİLERDİN?

Kendin için ne istediğini bulmaya çalışırken bu muhtemelen sana garip bir soru gibi geliyor? Ancak birçok insanın sahip olduğu sorun, kendileri hakkında düşünmekte zorlanmalarıdır. Bu onlara bencilce görünebilir, bunu hak etmediklerini düşünebilirler, bu nedenle başka birini düşünmek genellikle daha kolaydır.

Sevdiğin, senin için çok şey ifade eden, en iyisini istediğin birini düşün. Bu kişi için ne dilerdin? Bu kişi için hayatının nasıl olmasını hayal edersin? Sık sık kendimiz için istediğimiz şeyleri sevdiğimiz insanlara yansıtırız. Bunun "onlar için en iyisi" olacağını düşünürüz ama gerçekte bu kendimiz için istediğimiz bir şeydir.


SORU 2- PARA HAYATINDA BİR SORUN OLMASAYDI, NELER YAPARDIN?

Çoğumuz paranın bizi hayallerimizden alıkoymasına izin veririz çünkü şuna ya da şuna gücümüzün yetmeyeceğine inanırız. Bununla birlikte, tüm çekim yasası ile çalışarak ve başkalarının onu çalıştırmasına yardım ederek fark ettiğim şey mücadele edince para da geliyor.

Belki tam olarak istediğin miktarda para gelmese de belki seni mutlu edecek şey zaten para değildir. Bunu görmek için bir tahmin yürütelim. Öyleyse, 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000 TL lik bir banka bakiyen olduğunu hayal et (tüm rakamı okuyamadığını biliyorum 😊 bu miktar hayal edebileceğin her şey için yeterli olmalı..!) Parayla ilk olarak ne alırdın? Yaşam tarzın nasıl görünürdü?

Kendini sınırlama; istediğin her şeye sahip olabilirsin! Yani bu şekilde hayal et. Bir süre sonra sahip olduklarından da sıkıldığını fark edeceksin. Çünkü gerçek mutluluk maddiyatta değil. Maddiyat olmadan da olmuyor ama olunca da bir yere kadar mutlu ediyor.


SORU 3- HİÇ KORKUN OLMASAYDI, NELER YAPMAK İSTERDİN?

Korku, birçok insanın hedefine ulaşmasını engelleyen bir başka büyük blokajıdır. Bunu psikolog olarak çok iyi anlayabiliyorum çünkü korku uzun zamandır danışanlarımla çalıştığım konulardan biri oldu ve onları korkularını yenene kadar hayallerini yaşamaktan alıkoydu.

Korku senin için de bir sorunsa, onu gerçekten ne istediğini bulmak için kullanabilirsin çünkü bu korku seni hedefinden alıkoyması için çalışıyor. Bu da hedeflerinin neler olduğunu korkun ile ön plana çıkarıyor. Öyleyse kendine sor, korku senin için kesinlikle sorun olmasaydı, hayatın şimdi olduğundan nasıl farklı görünürdü?


SORU 4- 3 DİLEK HAKKIN OLSAYDI, NE DİLERDİN?

Bu soruda aklına ilk gelen cevabı vermen gerekiyor. Bunu düşünürken sadece üç dileğin olduğunu unutmamalısın. Tabii ki, gerçek yaşamda istediğin her şeyi dileyebilirsin ve üç şeyle sınırlı değilsin, zaten Çekim Yasası bolluk yasasına göre çalışır. Ancak bu soru en çok neyi arzuladığını bulmakla ilgili.


SORU 5- İDEAL BİR GÜN SENİN İÇİN NASIL OLMALI?

İdeal gününü tasarlamak, görselleştirme için sıklıkla kullandığım bir tekniktir, ancak aynı zamanda hayatta tam olarak ne istediğini bulmanın mükemmel bir yoludur. Kendine ideal gününün nasıl görüneceğini sor?

Bu sorunun cevabı, gerçekten ne istediğini bulmak sana çok fazla bilgi verecektir. Burada kendini sınırlamaman çok önemlidir, bu senin günün, kimseyle ilgilenmek zorunda değilsin. Para önemli değil. Günü istediğin yerde, istediğin gibi ve kiminle istersen geçirebilirsin.


SORU 6- NE YAPMAKTAN HOŞLANMIYORUM?

Bu soruların hiçbiri gerçekten ne istediğini bulmana yardımcı olmazsa, ne istemediğine bakmak en kolayıdır. Cevap çoğu zaman tam tersidir. Bu yüzden gerçekten ne istediğini bulmak için "ne istemediğin" sorusuna cevap vermek faydalı olabilir.

İstemediğin şeylerin tam tersi istediklerin olacağı için, hızlıca istediklerini keşfetmiş olacaksın. Fakat istemediklerin üzerinde fazla odaklanma, sadece bil ve geç. Çünkü olumsuz düşünmene sebep olabilir.


SORU 7- 100 YAŞINDASIN VE BİRİSİ SANA ‘‘HAYATIN BOYUNCA YAPTIĞIN EN GÜZEL AKTİVİTELER NEYDİ?’’ DİYE SORARSA NE CEVAP VERİRSİN?

Bu, 100 yaşında olsaydım ve hayatıma geri dönüp baksaydım beni en çok ne mutlu ederdi sorusu aslında. Bu soru aslında çok derinlerde yer alan bir sorudur. Çünkü seni, geriye dönüp kendine şöyle demenden kurtarıyor: "Ah, eğer zamanı geri alabilseydim ...".

100 yaşına geldiğinde bu soruya karşı ne söyleyeceğini, kendinle barış içinde seni neyin mutlu edeceğini, neyle gurur duyacağını düşün… Eğer bunlara ulaşırsan, bu deneyimleri 100 yaşına gelmeden önce yaşamayı hedef edin.

Dipnot: Hayatta ne istediğini bulmak için daima nedenini kendine sormalısın.

Sonraki yazımda görüşmek üzere 😊


Lütfen Bekleyin