WhatsApp İletişim

kopekleri sevmemiz icin 6 neden
KÖPEKLERİ SEVMEMİZ İÇİN 6 NEDEN

Hayvan sevgisi bambaşka bir duygu. Özellikle yavru hayvan sevgisi. Buna rağmen onlara bile bile zarar verenler var. Ama buna şaşırmamak gerekir çünkü insana zarar veren her şeye zarar verebilir. Bu bloğun amacı köpek sevgisinin mantıklı taraflarını açıklamak. Belki bu yazımla bir insanın köpek sevgisini tetikleyeceğim. En azından umudum bu yönde.

Köpekler tıpkı bizler gibi duygusal canlılar. Durum böyle olunca onlarla ister istemez empati yapıyoruz. Empati yapınca da masum hallerini, yardım sever hallerini gördükçe onları daha da çok seviyoruz. Bu sevginin değerini anlamak için birkaç maddede onları sevmemiz için nedenleri sıraladım. İşte sevgimizin kaynakları…

Bizi gülümsetirler!

Köpeklerle geçirilen yaşamda onların yaptıkları hareketleri tatlı ve sevimli buluruz. Yanımıza gelmeleri, bazı ev eşyalarıyla oynamaları, bizi özlemeleri gibi faktörler onları gözümüzde tatlı bir hale getirir. Bazen bizi şaşırtarak da gülümsetebilirler.

Psikoterapide bile görev alıyorlar!

Travma sonrası stres gibi travmatik psikolojik hastalıklarda kullanılan köpeklerin, terapilerde iyileştirici etkileri olduğu gözlenmiştir. Bazı bakım evlerinde, psikiyatri kliniklerinde de görev alan köpeklerin oldukça etkili oldukları görülmüştür. Köpeklerin, psikolojik duruma iyi geldiğini inkar etmek oldukça zordur. Yaşama renk katarlar ve mucizevi şekilde olumlu duyguları doğururlar. Benim favorim yavru köpekler!

Bizim problemlerimizi dinlerler!

Kendinizi en rahat şekilde anlatabileceğiniz bir bakışa sahiptirler. Sadık tavırları sizi rahatlatır ve sorunlarınızı hiç itiraz etmeden dinlerler. İş ile ilgili sorunları, ters giden ilişkilerinizi ve aile sorunlarınız gibi çeşitli problemlerinizi rahatlıkla anlatabilirsiniz.

Bize daha iyi bir insan olmayı öğretirler!

Köpekler yardımsever, merhametli ve sevgi doludur. Onlara yaptığınız her şeyi affederler ve içlerinde size karşı öfke tutmazlar. Ne yaparsanız yapın sizi sevmeye devam ederler ve sizin sevginizi isterler. Sadakatleri ile insan duygularına hitap ederler.

Bizi korurlar!

Sağlığımızı ve psikolojimizi korurken, bir de bizi fiziksel olarak korurlar. Bize zarar vermek isteyen birisine karşı kendilerini hiç düşünmeden feda edebilirler.

Bizi kendilerinden daha çok severler!

1800’lü yıllarda Henry Wheeler Shaw şöyle demiştir: ‘‘Köpeklerin dünyada düşündükleri tek şey seni kendinden daha çok sevmesidir’’ . Gerçekten de kendilerini, sahipleri için her türlü tehlikeye atabilirler. Onların sevgisi karşılıksız ve oldukça büyüktür. Dünyada bu kadar seven başka bir tür yok. Bence, yalnızlığını gidermek isteyenler kendilerine dost olarak bir köpek sahiplenebilirler. >


Lütfen Bekleyin