WhatsApp İletişim

ozguvenli olmak icin 5 davranis

Özgüvenli olduğumuzda güzel duyguları daha çok hissederiz. Özgüvenin temeli çocukluğa dayansa da ciddi özgüven sorunu olmayan ama bazen kendini özgüvensiz hissedenler için bazı davranışlar faydalı olmaktadır. Bu kısa yazımda da bu davranışlardan bahsedeceğim.


1- Konuşurken mutlaka insanların gözlerinin içine bakın ve gözlerinizi ondan ayırmayın!
Bu size özgüvenli olmanızı hissettirmesinin yanı sıra sizin iletişim gücünüzü de olumlu etkileyecektir. İnsanların gözlerinin içine bakmak onları dinlediğinizin en büyük göstergesidir. Oldukça önemli bir davranış.


2- Her gün kendinize küçük görevler verin ve onları gerçekleştirin!
Özgüvenimiz düşük olduğunda hiçbir şey yapamıyormuş gibi hissedebiliriz. Bunun önüne geçmek için günlük küçük görevlerinizi yerine getirin.


3- Sınırlamalarınızdan kurtulmak için beklenmedik şeyler yapın!
Kendimize koyduğumuz sınırlar bizi yapmak istediğimiz şeylerden alıkoyabilir. Örneğin tek başımıza kahve içmeye gitmek bize zor olsa da bunu yapmaktan hoşlanacağını düşünüyorsan bunu yapmalısın. Kendine çok fazla sınır koyma.


4- Hayata olumlu ve gerçekçi bakın!
Hayata nasıl bakacağımızı belirlemek aslında bizim elimizde. Sorunlara sürekli olumsuz yaklaşmak o sorunu çözülmez hale getirir. Kendimizi sorunu çözmek için güçlü hissetmek ve sorunun üzerine gitmek için olumlu bakış açısı aktifleştirmemiz işe yarayacaktır.


5- İletişiminizi güçlendirmek için yavaş ve tane tane konuşun!
İletişim hayatımızdaki en önemli şeylerden bir tanesidir. Kendimizi özgüvenli hissetmek için karşımızdaki insanların bizi dinlemesi çok önemlidir. Kendimizi dinletmek için de yavaş ve tane tane konuşmak etkili olacaktır.

KÜÇÜK BİR İPUCU: Özgüveninizin yüksek olması için beden ölçülerinizin istediğiniz seviyede olmasına gerek yok. Özgüven öyle bir etkiye sahiptir ki, istediğiniz beden ölçüleri içinde olmasanız bile kendinizi özgüvenli hissetmeniz sizi çekici yapmak için yeterli olacaktır.


Lütfen Bekleyin