WhatsApp İletişim

surekli aldatildigini dusunmek ve bunun sebepleri

    Eğer bir ilişkide sürekli aldatıldığınızı düşünüyorsanız ilişkiye dair olan güveniniz azalmış ya da bitmiş denilebilir. Fakat bunu söylemeden önce, ilişkiniz daha başlamadan evvel kendinize ait güven sorunlarının olup olmadığının da bilinmesi gerekir.

   Yeni başlayan bir ilişkinizde partnerinizi yüzde yüz tanımanız pek mümkün değil fakat buna rağmen onu sevdiğiniz için istemsiz bir şekilde ona güvenirsiniz. Ona olan güveniniz ilişkinizde güven sorunu yaşamadığınız takdirde devam eder. Bu bir ilişki için oldukça sağlıklıdır çünkü yeni başlayan bir ilişki için güven en önemli kurallardan bir tanesidir.

     Fakat bunun tam tersi durumlar da vardır. Buna örnek vermek gerekirse; yeni bir ilişkiye başlamanıza rağmen partnerinize güvenmiyorsanız bu sizle alakalı bir problemden kaynaklanıyor olabilir. Önceki ilişkinizden ya da ilişkilerinizden kalan yaralarınızı yeni ilişkinize taşıyorsunuz ya da farklı sebeplerden dolayı oluşan güvensizliğinizi ilişkinize de yansıtıyorsunuz demektir. Bu durum ilişkinizde güvensiz hissetmenize neden olur ve dolayısıyla sürekli aldatıldığınızı düşünmenize olanak verir. Dolayısıyla yeni ilişkinizin sağlıklı ilerlemesini istiyorsanız geçmiş travmalarınızdan ya da kendinizle alakalı olan güven probleminizden kurtulmanız gerekir.

Kendinizle alakalı olmayan ya da önceki ilişkilerinizden bağımsız olarak güncel ilişkinizde sürekli aldatıldığınızı düşünüyorsanız bir şeylerden kuşkulanıyor olabilirsiniz. Eğer partneriniz eskisi gibi sizinle ilgilenmiyorsa, ilişkinizde mutsuzsanız, küçük de olsa bazı yalanlar yakalıyorsanız, birbirinize olan cinsel enerjiniz azaldıysa, aranıza mesafenin girdiğini düşünüyorsanız ya da bunun gibi ilişkinizde yolunda gitmeyen ve güven kırıcı şeylerin olduğunu hissederseniz aklınızda ‘acaba beni aldatıyor mu?’ düşüncesine kapılmanız normaldir.

     Bu tarz durumlarda öncelikle ilişkinizle alakalı sorunları gözden geçirmeniz gerekiyor. Aldatılabileceğinizi düşünseniz bile henüz bir şey netleşmeden aldatıldığınıza inanmayın. Sakinliğinizi koruyarak ilişkinizde olabilecek diğer sorunları keşfetmeye çalışın. Partnerinizle yapıcı iletişim kurmaya çalışın ve ilişkinizde sizi mutlu etmeyen durumları güçlü bir iletişimle konuşmaya gayret gösterin. Partnerinizden sizin iletişiminize kulak vermesini isteyin. Sizi dinlemiyorsa sizi dinlemesi için ön hazırlık konuşması yapın.

Partnerinize sizi aldatıp aldatmadığını sormanız pek bir anlam ifade etmeyecektir. Çünkü bunu sorsanız da zaten aldatan kişi yüksek ihtimalle bunu itiraf etmeyecektir. Bu yüzden yaşadığınız güven sorununu konuşarak çözmeye gayret gösterin. Fakat tüm çabalarınıza rağmen güven sorununuz devam ediyor ve ilişkiniz bir çıkmazda ilerliyorsa profesyonel desteğe başvurun.

     Sonuç ne olursa olsun, aldatılmanın sizinle alakalı bir durum olmadığını lütfen unutmayın. Aldatılan insanın, kendi yüzünden aldatıldığını düşünmesi yaşadığınız travmatik durumu daha da travmatikleştirebilir.


Sevgilerimle…


Lütfen Bekleyin